Bindweefselmassage.
Waarom bindweefselmassage.
Bindweefselmassage wordt, in tegenstelling tot te meeste massage vormen, niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag in het lichaam, die bevindt zich tussen de opperhuid en de spieren, organen enz. Een bindweefselmassage begint bijvoorbeeld met een rugonderzoek. Hierbij wordt het bindweefsel van de rug in plooien opgeduwd, om te kijken waar zich zones bevinden. Bindweefselmassage zorgt voor een betere doorbloeding en een betere beweeglijkheid. Door middel van stevige massage-grepen in het bindweefsel, wordt de doorbloeding geactiveerd, de aanmaak van collageen gestimuleerd en de kwaliteit ervan sterk verbeterd. Collageen is een lijmvormende eiwitstof die een hoofdbestanddeel van bindweefsel is. De afvalstoffen worden losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld.
Waar wordt bindweefselmassage toegepast.
De grepen worden het meest op de rug en billen uitgevoerd, maar een behandeling van armen, benen, romp, waarbij de gemasseerde ligt is ook mogelijk. Na afloop van de massage zal het onderzoek worden herhaald om te controleren of het gewenste effect is bereikt. De bindweefselmassage kan eenmalig toegepast worden om onderliggende probleemzones aan het licht te brengen, maar kan ook periodiek worden gegeven om erger te voorkomen of verborgen gebleven stoornissen te verhelpen.
Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypes, ook voor de dunne, gevoelige huid. Deze weefselmassage kan worden toegepast bij klachten als hoofdpijn en migraine, buik- en borstkas-aandoeningen, maag- en darm-aandoeningen, langdurige verkoudheid, gewricht- en spierreuma, gevoeligheid storingen, slapenloosheid. De massage heeft een positief effect op een verslapte of slecht doorbloedde huid ,cellulitis, striae (striemen ten gevolge van zwangerschap), acne en ook littekenweefsel kan door deze massage techniek sterk verbeteren.
Deze massage wordt vaak toegepast in samenwerking met SPORTMASSAGE.